Національна школа суддів України

Підвищуємо кваліфікацію суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше

28 березня – 1 квітня 2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше (4–5 рік роботи) Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Відкриваючи підготовку, директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець ознайомив слухачів із програмою та повідомив, що під час підготовки буде проведено два тренінги на теми: “Написання судових рішень у цивільному судочинстві” та “Суддівська етика. Доброчесність”.

Для проведення підготовки запрошено суддів Апеляційного суду Одеської області Андрія Дрішлюка, Єлєну Сєвєрову, Сергія Сегеду, Олександра Таварткіладзе, суддю цього ж суду у відставці Тамару Мевлід та   провідних науковців Катерину Кармазіну і  Аллу Семенову.

Під час підготовки Сергій Сегеда опрацює із суддями питання щодо застосування цивільного законодавства при розгляді земельних спорів та провадження в цивільній справі в суді першої інстанції. Андрій Дрішлюк розповість про особливості вирішення окремих категорій житлових спорів та про проблемні аспекти розгляду цивільних справ, пов’язаних із захистом права власності. Олексндр Таварткіладзе  проаналізує актуальні питання застосування трудового законодавства при розгляді цивільних спорів та розгляне судову практику розгляду спорів, які випливають із кредитних відносин. Окрім того, судді матимуть можливість попрацювати на інтерактивних заняттях щодо розгляду антикорупційного законодавства та застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.