Національна школа суддів України

Підвищуємо рівень антикорупційної свідомості

16 червня 2014 року в Національній школі суддів України було проведено черговий семінар із циклу заходів щодо підвищення рівня кваліфікації працівників, запланованих на перше півріччя 2014 рік. Тема заняття - “Основні засади запобігання і протидії корупції в публічній і приватних сферах суспільних відносин працівників”

 Відкриваючи захід, т. в. о. начальника відділу  по роботі з персоналом Олег Цимбалюк  зазначив, що формування графіка та тематики заходів підвищення рівня кваліфікації працівників у другому півріччі 2014 року буде відбуватися на основі пропозицій та запитів працівників Національної школи суддів України.

 Сьогоднішній семінар, який проводив уповноважена особа на запобігання та протидію корупції в Національній школі суддів України,              т. в. о. начальника юридичного відділу Олександр Пелих, був присвячений проблемним питанням запобігання та протидії корупції в публічній і приватних сферах суспільних відносин. 

Зокрема, викладач торкнувся новел в антикорупційному законодавстві, якими передбачено низку додаткових положень з посилення відповідальності за корупційні діяння в державному та приватному секторах.

 Працівники Національної школи суддів України змогли дізнатись, якою мірою та які положення закону поширюються на їх безпосередню професійну діяльність. Відбулося  обговорення особливостей декларування посадовими особами доходів та майна, у ході якого були отримані відповіді на практичні питання, які виникають при заповненні декларації. Констатувалося, що у співробітників Національної школи суддів України існують деякі корупційні ризики у професійній діяльності.

Результатом семінару став висновок, що для подолання корупції як явища, яке заважає успішному розвитку нашої країни, необхідно підвищувати рівень правової культури населення з одночасним підняттям рівня його соціального життя, а також реформувати антикорупційне законодавство відповідно до міжнародних стандартів.