Національна школа суддів України

Питання адміністративного судочинства в тижневій онлайн підготовці

6 квітня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України розпочала тижневу підготовку суддів окружних адміністративних судів в онлайн режимі на веб–сайті Національної школи суддів України.

Підготовку суддів з аудиторії Національної школи суддів України розпочав проректор Володимир Мазурок, який акцентував увагу суддівської аудиторії на використанні сучасних інформаційних технологіях  в  умовах оголошеного карантину. У процесі підготовки судді окружних адміністративних судів зможуть за посиланням на веб–сайті Національної школи суддів України пройти дистанційні курси “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини для суддів адміністративних судів” та “Проблеми ефективного судового захисту в адміністративному судочинстві”.

У ході інтерактивних лекцій з використанням презентації Power Point передбачено спілкування слухачів з висококваліфікованими авторитетними суддями, правниками, науковцями.

Заступник начальника (директора) тестологічного центру Михайло Цуркан на першому занятті приділив увагу висвітленню особливостей розгляду спорів  з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження та звільнення з публічної служби з урахуванням новел законодавства, що регулює спірні правовідносини.

З культурою ділового українського мовлення суддів ознайомила головний науковий співробітник Оксана Кабиш.  

Суддя Вищого адміністративного суду України у відставці Олександр Ситников розкрив важливі практичні питання, які виникають  при підготовці судових рішень та оцінці доказів в адміністративному судочинстві.

Головний спеціаліст–психолог відділу Анжеліка Фарафонова   в ході дистанційного заняття розповість про "Психологічний імунітет", як справлятися у сьогоденні з психічним навантаженням.

Під час обговорення теми щодо механізмів запобігання корупційним правопорушенням і правопорушенням, пов’язаним з корупцією викладач Наталія Ахтирська обговорить із суддями важливі аспекти запобігання корупції.

Повний текст програми підготовки розміщений на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.