Національна школа суддів України

Питання розгляду справ із кредитних правовідносин

18 лютого 2022 року Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів апеляційних та місцевих загальних судів “Деякі питання, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин”.

Заступник директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова привітала учасників та ознайомила з регламентом семінару.

У проведенні семінару взяли участь суддя Конституційного Суду України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Галина Юровська, суддя Великої Палати Верховного Суду, кандидат юридичних наук, доцент Дмитро Гудима, судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду  Василь Крат, Ольга Ступак і  Сергій Погрібний.

Під час семінару слухачі ознайомились із застосуванням юридичних позицій Конституційного Суду України при розгляді спорів, що виникають з кредитних правовідносин, та практикою Великої Палати Верховного Суду щодо застосування строків у кредитних правовідносинах.

Жваву дискусію викликали лекції суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, що виникають з  кредитних правовідносин, заборгованості за кредитними договорами, звернення стягнення на предмет іпотеки.

В анкетах зворотного зв’язку судді поділилися враженнями та побажаннями щодо актуальних тем і питань для наступних занять.