Національна школа суддів України

Планування подальшої роботи з проєктом МАТРА

9 листопада 2021 року начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова провела робочу онлайн–зустріч з представниками проєкту МАТРА “Судова влада і суспільство в Україні” – керівницею Проєкту, суддею Естер де Рой та менеджеркою Анастасією Сизенко.

Під час зустрічі пані Тетяна Пустовойтова висловила бачення НШСУ щодо спільної діяльності з актуалізації тренінгу з питань етики, який був проведений у Львові Центром міжнародного правового співробітництва (Королівство Нідерландів), зокрема, очікування Національної школи суддів України від оновленого тренінгу, поінформувала про визначення НШСУ українських суддів-тренерів для включення їх до складу робочої групи та бажані категорії слухачів (голови судів, судді та працівники апарату суду) для яких має бути оновлені навчальні курси.

Пані Естер де Рой поінформувала партнерів про те, що нею вже була проведена зустріч з розробниками та тренерами програми – Рутом ван дер Полем, суддею суду Арнема/Леувардена і Джонатаном Сукарно, професором з питань юридичної етики, і узгоджена з ними спільне доопрацювання тренінгу з суддівської етики.

У підсумку сторони поділилися планами діяльності на наступний рік,  які викликали схвалення та взаємну зацікавленість. Домовилися про обмін матеріалами навчальних курсів з питань суддівської етики, які розроблені експертами МАТРА та діючими навчальними курсами НШСУ з цієї тематики, для підготовки до українсько-нідерландської робочої зустрічі з актуалізації спільного тренінгу з питань етики для запровадження в пілотних судах та координацію роботи у цьому напрямі.