Національна школа суддів України

Планування робочого часу як запорука ефективного виконання посадових обов’язків

21–25 вересня 2020 року Національна школа суддів України проводить онлайн підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних (окружних), апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду.

Вітальними словами навчальний захід відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Віктор Лисак.

Під час підготовки суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко розповість про основи тайм-менеджменту, методики оптимізації робочого часу та принципи його ефективного використання. Викладачка надасть корисні практичні рекомендації щодо забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема, обговорить з учасниками особливості роботи суду в умовах карантину.

Про основи правового письма та процесуального документування, нові стандарти судово-процесуального документування, особливості та зміни в Українському правописі слухачам розповість головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидат філологічних наук, доцент Оксана Кабиш.

Професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук ознайомить учасників підготовки із загальними засадами антикорупційної політики та актуальними питаннями запобігання  корупції.

Викладач зосередить увагу на питаннях фінансового контролю і правового регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя. Слухачі ознайомляться із принципами роботи системи електронного декларування та особливостями відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.

Про загальні засади застосування практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці на прикладі окремих цивільних та кримінальних справ учасники дізнаються з доповіді керівника департаменту аналітичної та правової роботи Верховного Суду, доктора юридичних наук Расіма Бабанли.

Психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова надасть практичних порад  щодо опанування працівниками суду технік безконфліктного спілкування й керування конфліктом та дієвих рекомендацій щодо розвитку навичок саморегуляції і керування стресом як протидії професійному вигоранню, а також розповість про психологічні особливості комунікативної компетенції.