Національна школа суддів України

Поглиблення співпраці Національної школи суддів України з Офісом Координатора проектів ОБСЄ в Україні

6 жовтня 2020 року на запрошення ректора Миколи Оніщука Національну школу суддів України відвідав Координатор проектів ОБСЄ в Україні – Посол Генрік Вілладсен. Це друга двостороння зустріч керівників організацій, які вже довго та плідно співпрацюють для розвитку суддівської освіти в Україні.

У ході зустрічі Микола Оніщук детально познайомив Посла Генріка Вілладсена з діяльністю Національної школи суддів України, звернувши особливу увагу на активну роботу інституції в період пандемії, що надало поштовх до розвитку дистанційних форм підготовки, використання нових он-лайн технологій та інтерактивних методик.

Партнерами жваво обговорено результати багаторічної співпраці Національної школи суддів України та Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні, у процесі якої було розроблено і запроваджено у навчальний процес НШСУ значну кількість очних і дистанційних курсів (тренінгів), підготовлено низку навчально-методичних посібників для суддів та тренерів, проведено конференції, методологічні школи та тренінги, забезпечено участь представників НШСУ у міжнародних заходах за кордоном.

У підсумку зустрічі сторони висловили зацікавленість у продовженні співробітництва, обмінялися думками і пропозиціями щодо поточних планів й перспективних напрямків взаємодії у 2021 та наступних роках.  

Від Національної школи суддів України у зустрічі брала участь начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова. ОБСЄ представляли національний менеджер програми верховенства права і прав людини Наталія Ступницька та менеджери проєктів Наталія Беца і Ніна Решетар.