Національна школа суддів України

Поглиблення знань начальниками і заступниками начальників структурних підрозділів апаратів судів

5–7 жовтня 2020 року Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить онлайн підготовку начальників і заступників начальників структурних  підрозділів апаратів місцевих (окружних) та апеляційних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець звернувся до учасників з вітальним словом, ознайомив їх з програмою навчального заходу та особливостями роботи на платформі ZOOM.

Для проведення підготовки запрошено керівника апарату П’ятого апеляційного адміністративного суду Світлану Плотніцьку, викладача, секретаря Ради адвокатів Одеської області, кандидата юридичних наук, доцента Катерину Кармазіну, помічника судді Приморського районного суду м. Одеси Ольгу Лещенко.

Крім того, слухачі матимуть можливість поспілкуватися із фахівцями –  завідувачем кафедри прикладної лінгвістики Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, доктором філологічних наук, професором Наталією Кондратенко, завідувачем сектору організації семінарів за договорами відділу підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України Людмилою Шматоваленко та завідувачем відділу психологічних та інших досліджень Одеського НДІ судових експертиз, викладачем кафедри криміналістики та психології ОДУВС, кандидатом психологічних наук Маргаритою Журавльовою.

Під час підготовки учасники прослухають лекції щодо етичних основ судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду, розмежування адміністративних функцій між керівником та заступником керівника апарату і начальниками відділів відповідно до Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, управління часом у роботі працівників апаратів судів та запобігання конфлікту інтересів у професійній діяльності.

До програми підготовки також включено питання щодо антикорупційного законодавства та практики його застосування, психології діяльності працівників відділів суду та запобігання ефекту професійного вигорання.

Крім того, слухачі оволодіють мистецтвом ведення нарад і ділових переговорів (зокрема телефонних), навчаться побудові прозорої комунікації між різними рівнями співробітників, а також дізнаються про типові помилки ділового листування, особливості робочої переписки та правила її ведення.

На завершення підготовки учасники зможуть оцінити прослухані лекції за допомогою анкет зворотного зв’язку та отримають Сертифікати Національної школи суддів України.