Національна школа суддів України

Погляд на стан та перспективи господарської юстиції

2 червня 2016 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та проректор Наталія Шукліна взяли участь у науково-практичній конференції "Судовий захист прав та інтересів учасників економічних відносин в Україні: теорія, судова практика та напрями вдосконалення".

Захід, приурочений до 25 річниці утворення господарських судів України об’єднав очільників судової системи, провідних правників та науковців.
На порядок денний конференції винесені, зокрема, такі питання:

  • сучасний етап реформування системи господарського судочинства України в контексті адаптації до європейських стандартів;
  • роль та місце судів господарської юрисдикції в підвищенні інвестиційної привабливості України;
  • проблеми реалізації права на захист суб’єктів господарювання шляхи розвитку господарського процесуального законодавства;
  • удосконалення правового регулювання господарських відносин. 

Звертаючись до учасників конференції, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук відзначив, що господарська юстиція відбулася,  ефективно здійснює свою функцію по захисту та відновленню порушених прав суб’єктів господарювання, є гарантом законності й стабільності в господарських відносинах. Країна може розраховувати, що  господарська юстиція і надалі зможе ефективно вирішувати економічні спори та сприятиме динамічному розвитку з огляду на сучасні процеси реформування правосуддя – наголосив Микола Оніщук.

Ректор відзначив високий рівень співпраці системи господарських судів та Національної школи суддів України та висловив тверду віру у те, що таке співробітництво буде лише поглиблюватись.
Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук вручив колективу Вищого господарського суду України Почесну відзнаку “За вагомий внесок у розвиток суддівської освіти”.