Національна школа суддів України

Покращення рівня доступу осіб з порушенням слуху до правосуддя

28 травня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–тренінг для працівників апаратів судів і працівників Служби судової охорони спільно  з Фондом “Право і демократія” та за сприяння Програми USAID “Нове правосуддя”: “Покращення рівня доступу осіб з порушенням слуху до правосуддя”.

Онлайновий тренінг відкрили заступниця директора Львівського регіонального відділення Галина Манюк, заступниця начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України у Львівській області Марія Коник, керівник Програми  проекту USAID “Нове правосуддя” Девід Вон, який зробив посил, що відкритість суду найперше полягає в можливості рівного доступу до нього всіх громадян, незалежно від їхніх фінансових, фізичних можливостей, статусу в суспільстві чи рівня доходу. Голова правління Фонду “Право і Демократія” Андрій Бурий зазначив, що комунікація базується на підходах. Саме тому задля налагодження здорової якісної комунікації важливо враховувати ключові її моменти.

Упродовж дня зі слухачами та слухачками працювали доповідачі – експертка з розвитку інклюзивної освіти та суспільства рівних можливостей Ірина Саранча, тренерка  Світлана Ілініч, адвокат Віталій Разік, експертка у сфері комунікацій і навчальних програм Ольга Давид, перекладачка жестової мови, Наталія Московець.

Дистанційне заняття  було присвячено інтерактивній роботі, обговоренням, дискусіям щодо питань співпраці працівників апаратів судів і співробітників Служби судової охорони задля забезпечення доступу особам з порушеннями слуху до суду.