Національна школа суддів України

Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю

16 червня  2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів на тему: “Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду з людьми з інвалідністю”.

Мета семінару –  підвищення професійного рівня працівників судів щодо покращення навиків спілкування та роботи з людьми з інвалідністю, що, у свою чергу, буде сприяти належному забезпеченню доступу цих людей до правосуддя.

Для проведення семінару викладачами запрошено суддю Одеського окружного адміністративного суду Людмила Юхтенко, керівника апарату цього ж суду Ольгу Пасічник, заступника керівника апарату Овідіопольського районного суду Одеської області Ірину Паламарчук та помічника судді Одеського окружного адміністративного суду Марту Лукашик.

Розпочала семінар Ольга Пасічник із розгляду соціологічного портрета людини з інвалідністю, Людмила Юхтенко розкрила загальні поняття про людей з інвалідністю та інвалідність, а Марта Лукашик охарактеризувала правовий статус людей з інвалідністю. Під час семінару тренери розкрили особливості спілкування з людьми з особливими потребами, зокрема  комунікативно-психологічні особливості взаємодії, та звернули увагу на проблеми фізичної доступності будівель і приміщень суду для людей з особливими потребами та маломобільних груп населення.