Національна школа суддів України

Помічники суддів і консультанти господарських судів удосконалюють навички застосування норм законодавства

10 – 14 листопада 2014 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів господарських судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей, міста Києва та Київського апеляційного господарського суду.

Вітальними словами підготовку відкрила начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів Національної школи суддів України, суддя Вищого господарського суду України у відставці, заслужений юрист України Ольга Подоляк.  

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів місцевих та апеляційних господарських судів; керівників підрозділів апаратів судів, Національної школи суддів України, Державної судової адміністрації України,  Державного підприємства “Інформаційні судові системи”.

Будуть проведені заняття щодо міжнародних стандартів антикорупційного законодавства та їх запровадження в Україні. Викладачі зупиняться на проблемних питаннях доказів і доказування в господарському судочинстві, на оцінці доказів та призначенні експертизи в господарських справах та інших процесуальних питаннях господарського судочинства.

Зокрема, начальник управління забезпечення другої судової палати Вищого господарського суду України Леся Зуєвич розкаже слухачам про застосування норм земельного законодавства при вирішенні спорів у господарських судах, судову практику вирішення позовів про визнання права власності на самочинно побудовані будівлі.

Викладачі зосередять також увагу на загальних положеннях Господарського процесуального кодексу; особливостях розмежування категорій справ тощо.

Повний текст програми періодичного навчання розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.

Після закінчення підготовки кожному помічнику судді та консультанту, які її пройдуть, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.