Національна школа суддів України

Помічники суддів і консультанти місцевих та апеляційних господарських судів підвищують свій професійний рівень

27 лютого – 3 березня 2017 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів місцевих та апеляційних господарських судів.

Для проходження підготовки прибули помічники суддів і консультанти місцевих та апеляційних господарських судів  Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Відкриваючи підготовку,  директор Дніпропетровського регіонального відділення Володимир Поплавський  ознайомив слухачів із програмою заходу, підкреслив актуальність тем підготовки та їх важливість під час практичного застосування.

Підготовку проведуть судді господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний та Яна Золотарьова, суддя Енергодарського міського суду Запорізької області, кандидат юридичних наук Олександр Бульба, суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Максим Таус, суддя Амур-Нижньодніпровського районного суду
м. Дніпропетровська, кандидат юридичних наук Вадим Лисенко, заступник керівника апарату господарського суду Дніпропетровської області Андрій Бабенко, інженер із комп’ютерних систем регіональної служби підтримки в Дніпропетровській області Держаного підприємства “Інформаційні системи” Олексій Лісний, керівник Дніпропетровського обласного об’єднання “Адвокат”, член Ради Спілки адвокатів України  Світлана Торопчина-Агалакова, доцент кафедри загальної та медичної психології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат психологічних наук Вікторія Корнієнко.

У перший день підготовки Олександр Крижний розгляне зі слухачами Європейську систему захисту прав людини та застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.

Про актуальні питання застосування Закону України “Про судові витрати” розповість Олександр Бульба.

У ході інтерактивної лекції щодо особливостей етикету спілкування працівників апарату з відвідувачами суду, що мають інвалідність, Андрій Бабенко ознайомить із правилами спілкування з людьми, які мають вади зору, слуху тощо та розповість про дії працівника апарату суду в разі проявів різкого погіршення самопочуття відвідувачем суду або працівником суду.

Яна Золотарьова зверне увагу на методику роботи помічника судді з матеріалами судових справ і на роль помічників суддів та консультантів під час складання процесуальних документів та контролю за їх виконанням.

Під час занять з Олексієм Лісним слухачі розглянуть не тільки питання використання технічних засобів у роботі суду, порядок ведення та внесення процесуальних документів до Єдиного державного реєстру, а й ознайомляться з використанням сучасних технологій для надання інформації учасникам процесу щодо розгляду справ, поглиблять свої знання з питань електронного документообігу суду в частині роботи з документами.

Про психологічні аспекти взаємодії судді, помічника судді та консультанта, про ключові прийоми спілкування у критичних ситуаціях розповість  Вікторія Корнієнко. Також викладач зосередить увагу на питанні щодо запобігання ефекту професійного вигорання.

Про актуальні питання сьогодення щодо антикорупційного законодавства, міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні розповість Вадим Лисенко.

Після закінчення підготовки буде проведено анкетне опитування слухачів та вручення Сертифікатів Національної школи суддів України.