Національна школа суддів України

Помічники суддів та консультанти удосконалюють професійні навички

23–27 березня 2015 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів та консультантів окружних та апеляційних адміністративних судів.

Підготовку проходять 25 працівників апаратів Луганського, Харківського та Полтавського окружних адміністративних і Харківського апеляційного адміністративного судів. 

У перший день підготовки директор Харківського регіонального відділення, заслужений юрист України Валентина Коржик провела для слухачів інформаційне заняття, на якому було презентовано напрацювання викладачів Харківського регіонального відділення щодо майбутніх тем занять.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддю Апеляційного адміністративного суду Михайла Гуцала, який розповість про практичні питання застосування Конституції України при здійсненні правосуддя,  доцента кафедри культурології Національного юридичного університету
імені Ярослава Мудрого, кандидата філологічних наук Василя Пивоварова, який  розгляне зі слухачами основи українського ділового мовлення.

Окрім того, для проведення підготовки запрошено психолога–практика Тетяну Овдієнко,  з якою слухачі вивчать засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду та методи запобігання ефекту професійного вигорання.

До програми  підготовки  також включено питання щодо європейської системи захисту прав людини. Помічники суддів та консультанти адміністративних судів ознайомляться зі застосуванням Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського Суду з прав людини в національній судовій практиці. Викладач Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя Харківського окружного адміністративного суду Людмила Волкова має низку напрацювань із цих питань, які стануть в нагоді слухачам.

Повний текст програми підготовки помічників суддів та консультантів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Харківським регіональним відділенням (директор – Валентина Коржик)