Національна школа суддів України

Попередження конфліктних та нестандартних ситуацій у суді

13 квітня 2018 року в місті Києві відділом підготовки працівників апаратів судів Національної школи суддів України проведено семінар для працівників апарату Апеляційного суду міста на тему: “Внутрішня та зовнішня комунікація суду. Попередження конфліктних та нестандартних ситуацій у суді. Типи кризових ситуацій та управління ними. Розгляд  справ, що викликають суспільний інтерес, як різновид кризових ситуацій. Планування та алгоритм дій, спрямованих на забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій”.

Семінар проведено з метою попередження та усунення кризових ситуацій у суді, оволодіння умінням діяти в разі виникнення непередбачуваних та надзвичайних ситуацій.

Для проведення заходу запрошено суддю Авдіївського міського суду Донецької області Олену Панченко, яка розповіла про організацію та послідовність реалізації взаємоузгодженого  комплексу соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших практичних заходів, спрямованих на попередження виникнення і розвитку надзвичайних ситуацій, ознайомила з найбільш типовими планами проведення робіт із забезпечення оперативного реагування на надзвичайні події, рятування життя людей та збереження їх здоров’я, зниження розмірів збитків від надзвичайних ситуацій, а також ліквідацію самих наслідків у судах та забезпечення безперебійної роботи суду за таких умов. Викладач поділилася навичками управління кризовими ситуаціями та особливу увагу приділила комунікативним зв’язкам як запоруці чіткого виконання алгоритму необхідних дій, спрямованих на вихід із надзвичайних ситуацій з найменшими втратами.

Після закінчення семінару кожному учаснику було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.