Національна школа суддів України

Порядок декларування родинних зв’язків та доброчесності

24 січня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України провела семінар для суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду на тему: “Порядок декларування родинних зв’язків та доброчесності”.

Учасників семінару привітав Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Михайло Смокович.

Статтями 61, 62 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” визначено, що суддя зобов’язаний щорічно подавати декларацію родинних зв’язків та доброчесності.  З урахуванням важливості цієї тематики до проведення семінару залучено викладачку Національної школи суддів України, доцентку, кандидатку юридичних наук Наталію Ахтирську, яка поінформувала суддів щодо правил заповнення і подання декларації, а також порядку декларування родинних зв’язків та доброчесності. Слухацьку аудиторію зацікавив розгляд низки проблемних питань, пов'язаних із заповненням та поданням декларації родинних зв'язків та доброчесності. Окрему увагу під час семінару було приділено виконанню практичного завдання. Викладачка надала ґрунтовні відповіді на всі запитання суддів-учасників.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.