Національна школа суддів України

Порядок і правила планети Земля

10 грудня 2014 року в Львівській національній галереї мистецтв  ім. Б. Г. Возницького відбулося відкриття виставки художніх творів судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду Петра Грицюка “На гранях суперечностей”.

На разі у Львівському регіональному відділенні Національної школи суддів України митець - суддя окружного адміністративного суду, призначений на посаду судді вперше, проходить щорічну двотижневу підготовку.

На відкритті виставки, окрім мистецтвознавців, друзів та рідних, також були присутні голова Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Богаченко, безпосередній керівник Петра Петровича – заступник голови Івано-Франківського окружного адміністративного суду Остап Тимощук, директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна та головний спеціаліст   цього відділення Галина Манюк, які привітали колегу та залишили пам’ятні записи у книзі відгуків.

Творча концепція художника базується на простих, зрозумілих речах шляхом популяризації загальновідомих цінностей та надбань художнім способом зображення. Автор через звичайні образи показує власне світосприйняття певних суспільних проблем та явищ.

На виставці представлено полотна, які виражають громадянську позицію художника та вболівання за нашу спільну долю – долю України (твори “Спротив злу”, “Майдани в кольорах”, “Калина”); ідею консолідації українського народу заради спільної мети відображено в картині “Єдність в символах”. У творі “Мамин рушник” передано тісний зв’язок між поколіннями та непідвладну часу та простору силу материнської любові. У полотні “Штрих-код” Петро Грицюк також загострює увагу на образі особистості в сучасному суспільстві, де запроваджується сила-силенна способів ідентифікації особи, що у свою чергу породжує підконтрольність людини електронним системам. Не оминув увагою художник одвічну тему єдності жіночого та чоловічого. У творі “Протилежності” зображено асиметричну проекцію почуттів, що насичує силуети емоційними якостями-зарядами, які гармонійно доповнюють один одного.

Представлені роботи виконано олійними фарбами на полотні впродовж останніх років.

На завершення Петро Грицюк висловив подяку всім, хто долучився до його творчості.

Надзвичайно приємно, що поєднання духовного та земного так гармонійно поєднується  в людині такої складної юридичної професії, як СУДДЯ.

Бажаємо Вам, Петре Петровичу, невичерпного натхнення, реалізації нових творчих задумів та вдячних поціновувачів!