Національна школа суддів України

Порядок роботи з електронними документами

24 травня 2021 року Національна школа суддів України розпочала проведення тижневої онлайн–підготовки старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів місцевих та апеляційних судів з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької,  Житомирської, Івано–Франківської, Кіровоградської, Рівненської та Чернігівської областей.

Онлайнові заняття відкрили директор регіонального відділення Олександр Мартиненко і заступник директора Алла Баштанник, які розповіли про програму й особливості таких занять та познайомили з викладацьким складом.

Розпочалося заняття у програмі “Zoom” презентацією судді Оксани Ярешко, яка зупинилася на правових позиціях Європейського суду з прав людини, викладених у рішеннях Європейського суду.

Корисною буде доповідь професора кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ганни Блінової щодо відповідальності за порушення антикорупційного законодавства й практичних аспектів заповнення декларацій.

Про умови проходження державної служби в судах і дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку для державних службовців розповість головний редактор журналу “Держслужбовець” Андрій Мацокін.

Начальник відділу супроводу онлай–сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль розкриє актуальні питання порядку роботи з електронними документами в діловодстві суду та здійснення реєстрації процесуальних документів, що надійшли через підсистему “Електронний суд”.

Суддя Ганна Майна зосередить увагу на дотриманні вимог Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України у новій редакції, яка була введена в дію наказом ДСА України від 03.06.2020  № 248 і висвітлить основні вимоги оформлювання документів відповідно до нової редакції ДСТУ 4163.

Практичною для виконання обов’язків будуть презентації судді Михайла Зіміна щодо дотримання правил безпеки працівниками апарату суду під час роботи в мережі Інтернет.

Досвідчений суддя Максим Таус обговорить перспективи розвитку та реформування судової влади України.

Доцент кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат психологічних наук Аліна Бунас зупиниться на методиках оптимізації робочого часу, розкриє  особливості спілкування працівників апарату суду з особами, які мають інвалідність.

Із презентації судді Лілії Дараган працівники апаратів судів дізнаються про гендерні аспекти в організації роботи суду і отримають роз’яснення з проблемних питань виконання судових рішень та судових наказів.

Начальник департаменту організації безпеки життєдіяльності в ГО “Українська служба порятунку” Іван Павлишин надасть корисні поради щодо надання домедичної допомоги працівниками апарату суду, а суддя Олена Панченко  обговорить дії працівників апарату суду в надзвичайних ситуаціях і зосередить увагу на особливості роботи в умовах карантинного режиму.