Національна школа суддів України

Пошук напрямків співпраці у сфері енергетичного права

26 лютого 2020 року в Національній школі суддів України відбулася робоча зустріч за участі проректора з науково-дослідної роботи Наталії Шукліної, начальника відділу міжнародного співробітництва Тетяни Пустовойтової та головного юриста Секретаріату Енергетичного Співтовариства Доктора Розети Карової.

Під час зустрічі обговорювалася можливість налагодження співробітництва з питань підвищення обізнаності українських суддів щодо зобов’язань України за Договором про заснування Енергетичного Співтовариства, нормативно-правової бази в галузі енергетики, ринку природного газу, захисту навколишнього середовища тощо.

Проректор Наталія Шукліна поінформувала головного юриста Секретаріату про напрямки підготовки суддів, які здійснюються Національною школою суддів України з різних актуальних тем, а також наголосила на важливості співпраці сторін.

Розета Карова розповіла про поточні заходи, які вживаються Енергетичним Співтовариством та про наміри започаткувати проведення регулярних спільних зустрічей з представниками країн-членів Співтовариства для обміну досвідом і поширення формації щодо застосування нормативно-правової бази Енергетичного Співтовариства, а також проведення окремих навчальних заходів для кожної з цих країн.

Як перший спільний захід в рамках співпраці сторони запланували проведення круглого столу для інформування суддів про діяльність Енергетичного Співтовариства та заохочення використання ними нормативно-правової бази Співтовариства при винесенні рішень у відповідних категоріях справ.