Національна школа суддів України

Посилення ефективності роботи помічників суддів та консультантів

3 - 7 листопада 2014 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

Для проходження підготовки прибули 69 слухачів місцевих загальних та апеляційних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Вітальними словом підготовку відкрив директор Одеського регіонального відділення Володимир Іртєгов.

Викладачами запрошено заступника голови Одеського окружного адміністративного суду Еллу Катаєву та суддів цього суду Оксану Бойко і Людмилу Юхтенко, суддю Апеляційного суду Одеської області Олега Копіцу, суддю Приморського районного суду м. Одеси  Дениса Донцова. Фахівців ТУ ДСА в Одеській області: заступника В’ячеслава Глущенка, начальника юридичного відділу Віталія Солов’я та начальника відділу організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій Інну Акбарову, професора кафедри політології Одеського національного політехнічного університету, доктора педагогічних наук Аллу Семенову, головного спеціаліста відділу представництва інтересів держави в судах та міжнародного співробітництва Головного управління юстиції в Одеській області Галину Маліцьку, заступника начальника відділу судової статистики узагальнення судової практики, інформаційного забезпечення та кодифікаційно-довідкової роботи Апеляційного суду Одеської області Вікторію Холод.

Під час підготовки будуть розглянуті  основи етики судової діяльності та професійна етика працівника апарату суду також психологія діяльності працівників апарату суду. Корисним у роботі помічника судді та консультанта стане застосування договорів про правову допомогу з іншими державами, застосування міжнародних актів у правосудді, визнання та виконання рішень іноземних судів в Україні.

На сьогодні є актуальним питання взаємодії судової влади та ЗМІ, проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві також Європейська система захисту прав людини, застосування Конвенції про захист прав та основоположних свобод та практика Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці – всі ці теми будуть висвітленні в ході тижневої підготовки.

Не залишить байдужим увагу слухачів вимоги до написання процесуальних документів, їх складання, мистецтво правового письма та документування, узагальнення судової практики, методика вивчення та застосування на практиці узагальнення судової практики, правові позиції Верховного суду України.

Повна програма підготовки  помічників суддів та консультантів розміщена на веб-сайті в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.