Національна школа суддів України

Практична підготовка майбутніх суддів в місцевих адміністративних судах

17 квітня 2019 року розпочалось стажування кандидатів і кандидаток на суддівські мантії в адміністративних судах.

Харківський окружний адміністративний суд гостинно зустрів 28 майбутніх суддів. За допомогою дев’ятьох суддів-наставників слухачі та слухачки будуть опановувати практичну складову діяльності судді зі здійснення адміністративного судочинства.

Стажування є обов’язковою складовою процесу підготовки кандидатів на посаду судді, проводиться у практичній формі та має на меті на основі знань, отриманих майбутніми суддями під час теоретично–практичних занять переконливо та на власну відповідальність застосовувати ці знання у практичній діяльності.

У перший день стажування суддя-спікер Харківського окружного адміністративного суду Марина Кухар і керівник апарату суду Валентина Лисенко ознайомили кандидатів і кандидаток на посади суддів зі структурою суду, представили суддів-наставників, провели оглядову екскурсію приміщенням суду. Заступник директора Харківського регіонального відділення Яна Шевцова подякувала керівництву суду за організацію стажування, створення належних умов для роботи слухацької аудиторії та сприятливе ставлення суддів-наставників до своїх майбутніх колег.

Упродовж 15 робочих днів стажування майбутні судді опанують питання організації роботи судді окружного адміністративного суду, ознайомляться з роботою структурних підрозділів, обов’язками помічника судді, секретаря судового засідання, судового розпорядника тощо. Слухачі та слухачки зануряться в питання розгляду адміністративних справ різних категорій, будуть виготовляти проекти судових рішень та обговорять їх з коучами задля отримання фахових порад і настанов.