Національна школа суддів України

Практична підготовка в місцевих адмінсудах

24 квітня 2019 року директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик відвідала Сумський і Полтавський окружні адміністративні суди, в яких проходять стажування 19 слухачів і слухачок спеціальної підготовки.

За період стажування, яке розпочалось 17 квітня цього року, кандидати та кандидатки на посади суддів уже ознайомилися з реєстрацією справ і матеріалів у суді, їх рухом у судовому діловодстві, відвідували судові засідання, після яких готували проекти постанов.

Конкретний перелік питань, що вивчаються в ході проходження стажування та завдань, які необхідно виконати, зазначаються в індивідуальному плані, який кожний кандидат і кандидатка отримали до початку стажування. Судді – наставники Наталія Алєксєєва, Іван Ясиновський, Олена Кунець, Лариса Опімах, Вікторія Павлічек, Олександр Соп’яненко координують виконання майбутніми суддями індивідуальних планів, звертають увагу на певні особливості розгляду окремих категорій адміністративних справ, щиро діляться власним досвідом і напрацюваннями. 

Слухачі та слухачки запевняють, що наставники психологічно підтримують їх, надають їм компетентні поради, консультації та роз’яснення.

Валентина Коржик висловила вдячність головам судів Миколі Шаповалу та Сергію Удовіченку за належу організацію стажування та створення зручних умов для стажування майбутніх володарів мантій.