Національна школа суддів України

Практична підготовка в місцевих судах

5 березня  2019 року директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик відвідала районні суди міст Суми, Полтави та Тростянецький районний суд Сумської області, в яких  проходять стажування 11 слухачів і слухачок спеціальної підготовки.

Стажування є обов’язковою складовою процесу підготовки кандидатів на посаду судді та проводиться у практичній формі в місцевих судах та має на меті на основі знань, отриманих майбутніми суддями під час теоретично–практичних занять переконливо та на власну відповідальність застосовувати ці знання у практичній діяльності.

Конкретний перелік питань, що вивчаються в ході проходження стажування та завдань, які необхідно виконати, зазначаються в індивідуальному плані, який кожний кандидат і кандидатка отримали до початку стажування. Судді – наставники Олексій Сибільов, Марина Косолап, Анатолій Савченко, Віктор Маслов координують виконання майбутніми суддями індивідуальних планів, звертають їхню увагу на особливості розгляду окремих категорій кримінальних проваджень, щиро діляться власним досвідом і напрацюваннями. Слухачі та слухачки пояснюють, що наставники психологiчно підтримують своїх майбутніх колег, надають їм компетентнi поради, консультацiї та роз’яснення.

Валентина Коржик висловила вдячність головам судів Ганні Шелєховій, Олегу Чернобаю, Олександру Струку за належу організацію стажування та створення зручних умов для роботи слухачів і слухачок.