Національна школа суддів України

Практичне вдосконалення навиків комунікативної поведінки

21 лютого 2019 року для суддів місцевих судів в Одеському  регіональному відділенні проведено семінар на тему: “Загальноправові засади комунікативної компетентності судді: тенденції розвитку та вдосконалення”.

Семінар відкрила заступник директора відділення Тетяна Золотнікова, яка наголосила на тому, що мова – це один з інструментів налагодження комунікації між людьми, а комунікація в загальному розумінні спрямована на досягнення  найважливішої для судової влади мети: підвищення рівня довіри громадян до суду. Вона  представила викладачів: суддю Людмилу Юхтенко, керівника Бюро психологічних досліджень, практичного психолога, психотерапевта, кандидата психологічних наук Маргариту Журавльову та завідувача кафедри прикладної лінгвістики Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, доктора філологічних наук, професора Наталію Кондратенко.

У ході семінару тренери опрацювали із суддями питання про роботу з конфліктами та практичні навички комунікативної поведінки судді.

Поєднання інтерактивних презентацій із виконанням різнопланових практичних завдань у мобільних міні–групах, переглядом і обговоренням відеоматеріалів, мозковими штурмами, модерованими дискусіями сприяло жвавій і плідній роботі впродовж семінару.

Особливо інтересним для суддів була взаємодія одночасно судді, психолога та викладача лінгвістики. Тригранне опрацювання кожної теми справило неабиякий вплив на присутніх суддів.