Національна школа суддів України

Практичні аспекти організації роботи суду під час кризових ситуацій

16 та 18 жовтня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Господарським судом міста Києва проводить семінар для працівників апарату цього ж суду на тему: “Комунікація суду під час кризових ситуацій. Розподіл обов’язків та завдань. Практичні поради для ефективної комунікації”.

Для проведення заходу запрошено начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, керівника прес-центру судової влади України Оксану Лисенко та заступника начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, заступника керівника прес-центру судової влади України Ірину Паламарчук.

Мета семінару – ознайомлення працівників суду з порядком організації роботи під час кризових та нестандартних ситуацій, комплексом заходів, спрямованих на злагоджену комунікацію та ефективний розподіл обов’язків між працівниками.

Під час занять учасники з’ясують, які бувають типи кризових ситуацій, навчаться розрізняти внутрішні та зовнішні кризи, будувати алгоритм дій  залежно від виду кризової ситуації.

Не менш важливими будуть практичні поради викладачів  щодо ефективного та доцільного розподілу обов’язків в апараті суду під час кризової ситуації.

Учасники заходу під час роботи у групах опрацюють психологічні аспекти взаємодії з громадянами під час кризи, засвоять правила стресостійкості та ознайомляться з навичками утримання контролю над ситуацією у період кризи. Викладачі зосередять увагу на правильному визначенні союзників суду у кризових ситуаціях, особливостях ефективної  комунікації з пресою, представниками громадськості, активістами.

На завершення заходу учасники обміняються своїм досвідом, думками та баченням ефективних методів виходу із кризових ситуацій, отримають відповіді на запитання та корисні практичні поради від викладачів.