Національна школа суддів України

Практичні аспекти розмежування різновидів множинності злочинів

15 травня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України проводила засідання групи розробників тренінгу на тему: “Практичні аспекти розмежування різновидів множинності злочинів – повторність, сукупність і рецидив злочинів”

Вивчення судової практики та аналіз судової статистики свідчать про те, що судді потребують поглиблення теоретичних і практичних знань, умінь і навичок із цієї тематики.

Для підготовки цього тренінгу залучалися розробники, кожен із яких має значний досвід практичної та наукової діяльності. Тому структура (програма) тренінгу визначалася з урахуванням думки кожного із учасників групи. До початку засідання було проведено попередню роботу з підготовки як програми тренінгу, так її опрацювання та наповнення курсу матеріалами, зокрема презентаціями до коротких міні–лекцій, практичними завданнями для роботи у групах із 6–8 слухачів, експрес–опитуваннями за допомогою електронної системи клікерів і питаннями для загальних обговорень тощо. 

У засіданні групи розробників взяли участь судді Валентина Кузьменко (координатор групи), Ольга БойкоПетро Жовтан, Валентин Зубар, Олег Ігнатюк, Олег Кривенда, Наталія Марчук, Іван Мосьондз, Світлана Мураторва, Світлана Савкова, Світлана Яковлєва.

Організаційні питання та супровід цього тренінгу здійснювала провідний  науковий співробітник Ганна Бахарєва.