Національна школа суддів України

Практичні аспекти заповнення декларацій

18 лютого 2022 року Національна школа суддів України провела підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на семінарі “Новели антикорупційного законодавства з питань електронного декларування та інші питання запобігання та протидії корупції”.

Вітальними словами навчальний захід відкрив директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко, який ознайомив із програмою семінару, представив викладачів, а також звернув увагу на актуальність теми та необхідність працівників апаратів судів дотримуватися вимог антикорупційного законодавства.

Семінар провели професор кафедри цивільного, господарського та екологічного права Інституту гуманітарних і соціальних наук НТУ “Дніпровська політехніка”, доктор юридичних наук, доцент Ганна Блінова, головний державний інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків Максим Захаров і головний редактор журналу “Держслужбовець” Андрій Мацокін.

Під час семінару слухачі ознайомилися з практикою застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади, отримали практичні рекомендації та роз’яснення щодо правил заповнення електронних декларацій, дізналися про відповідальність за порушення антикорупційного законодавства та обговорили питання правового регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя.

Учасники семінару мали можливість в чаті поставити запитання про порядок та строки подання електронних декларацій, особливості заповнення та розміщення їх в Єдиному державному реєстрі декларацій та отримати на них відповіді викладачів.

Повний текст програми семінару розміщено на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.