Національна школа суддів України

Практичні аспекти застосування статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод при вирішенні адміністративних спорів

 

16 січня 2015 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Верховним Судом України проводила періодичне навчання  суддів адміністративної юрисдикції  в режимі відео конференції з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Зміна практики вирішення судових спорів по оплаті за землю. Застосування статті 6 Конвенції з прав людини при вирішенні адміністративних спорів. Платежі за газ для населення. Методика обчислення розмірів”.

Вітальними словами відео конференцію відкрили ректор Національної школи суддів України, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Микола Оніщук,  заступник Голови Верховного Суду України − секретар Судової палати в адміністративних справах, заслужений юрист України  Віктор  Кривенко та проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко.

Під час відео конференції судді Верховного Суду України обговорили зі своїми колегами  із Вищого адміністративного суду України, апеляційних та окружних адміністративних судів правові позиції, висловлені Судовою палатою в адміністративних справах.

Участь у цій відео конференції в місті Києві та у 21 обласному центрі України одночасно взяли 456 суддів адміністративної юрисдикції. 

Після закінчення семінару в режимі відео конференції кожному судді, який його пройшов, вручено Сертифікат Національної школи суддів України.