Національна школа суддів України

Практичні навички роботи секретаря судового засідання

1 – 5 квітня 2019 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання  окружних та апеляційних  адміністративних судів.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець під час вітального слова зазначив, що метою цієї підготовки є удосконалення професійних знань та вмінь, ознайомив секретарів з тижневою програмою підготовки.

Протягом тижня слухачі матимуть змогу навчитися навикам спілкування із людьми з інвалідністю, проаналізувати взаємодію судової влади та ЗМІ, розглянути загальні правила ведення судового діловодства, обговорити проблеми застування антикорупційного законодавства України та особливості здійснення електронного декларування. Практично значущими та актуальними для секретарів судового засідання адміністративних судів будуть питання щодо організації роботи зі зверненнями громадян в адміністративних судах, застосування ст. 8 Конвенції про захист прав людини та її основоположних свобод, дослідження, порядок подання та оцінка електронних доказів. Окрім того, слухачі ознайомляться з особливостями професійної невербальної поведінки, оволодіють техніками психологічної самодопомоги, навчаться тонкощам спілкування з агресивно налаштованими відвідувачами суду.

Також для цієї ж  категорії  слухачів 2 квітня 2019 року буде проведений семінар на тему: “Українське ділове мовлення” на якому секретарі судового засідання опанують мистецтво правового письма, процесуального документування та ділового листування.