Національна школа суддів України

Практичні навички, що можуть врятувати життя

23 січня, 7 та 10 лютого 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Вищим антикорупційним судом проведе підготовку працівників апарату цього суду на семінарі-практикумі “Навички надання домедичної допомоги працівниками апарату суду”.

Знаннями зі своєчасного надання екстреної допомоги поділиться голова Печерської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві, тренер, інструктор з надання домедичної допомоги Іван  Павлишин.

Такі навички є необхідними та цінними у критичних ситуаціях, пов’язаних із здоров’ям та життям людини – відвідувачем суду, чи перехожим на вулиці. Вони можуть зіграти вирішальну роль до прибуття кваліфікованої медичної допомоги.

Під час занять працівники апарату суду дізнаються про комплекс невідкладних заходів з надання домедичної допомоги, як бути психологічно готовим до дій із надання першої допомоги та оперативно залучити, при потребі, до цього інших людей. Учасники зможуть відпрацювати практичні навички щодо приведення потерпілої особи у відновне положення до прибуття медиків.

Працівники апарату суду навчаться розрізняти та кваліфікувати невідкладні стани потерпілих осіб. Викладач наочно продемонструє алгоритм дій із надання першої допомоги при таких невідкладних станах: інсульт, інфаркт міокарда, епілепсія, гіпертонічний криз, кровотечі, травми різних частин тіла та запропонує відпрацювати порядок реанімаційних заходів в екстрених випадках.

Окрему увагу тренер приділить питанню можливих симуляцій з боку учасників судового процесу під час судових засідань, окреслить їх ознаки, надасть практичні рекомендації щодо методик розпізнавання та правил реагування.

Учасники семінару під час роботи в малих групах виконають практичні вправи під наглядом викладача та з урахуванням його рекомендацій зможуть закріпити вивчений теоретичний матеріал. Захід буде насичено обговоренням та обміном думками.