Національна школа суддів України

Практичні навички – запорука майбутніх успіхів

23 квітня 2019 року заступник начальника відділу спеціальної підготовки Діана Сніцаренко відвідала Вінницький окружний адміністративний суд, де проходять стажування 8 майбутніх суддів.

Керівник апарату суду Сергій Климчук провів екскурсію приміщенням суду та ознайомив із його структурою, організацією документообігу, роботою канцелярії та архіву.

Наставниками (коучами) у Вінницькому окружному суді для 8 кандидатів і кандидаток на посади суддів є Руслана Дмитришена, Ірина Поліщук і Костянтин Яремчук.

У ході зустрічі судді–наставники зазначили, що під час стажування слухачі та слухачки мають можливість ознайомитись не лише з архівними справами, але також зі справами, які перебувають у провадженні судді. Вони також зможуть брати участь в обговоренні категорій справ щодо яких відсутня правова позиція Верховного Суду.

Уже за період стажування майбутні судді ознайомилися із реєстрацією справ і матеріалів у адміністративному суді, їх рухом у судовому діловодстві, відвідали судові засідання після яких готують проекти судових рішень в адміністративному провадженні.

Майбутні служителі Феміди задоволені умовами проходження стажування в Вінницькому окружному адміністративному суді.

Навички та вміння, набуті під час стажування дадуть ширше підґрунтя для підготовки професійного проекту судового рішення в ході виконанні практичного завдання (кейсу), а отриманий рівень знань буде ще однією успішною сходинкою у здобутті професії судді.