Національна школа суддів України

Практичні поради для вирішення виборчих справ

30 листопада 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України у співпраці із Шостим апеляційним адміністративним судом провела семінар для суддів адміністративних судів “Особливості розгляду адміністративних справ, пов’язаних з виборчим процесом”.

Семінар відкрили судді Михайло Цуркан, Андрій Горяйнов, заступник голови Центральної виборчої комісії Олег Конопольський і начальник юридичного відділу Центральної виборчої комісії Андрій Краснощок.

Спікерами на семінарі були судді Ірина Желтобрюх, Світлана Шелест, Євген Мєзєнцев та Олена Губська і керівник апарату суду  Ірина Герасименко

У ході семінару спікери акцентували увагу суддів на особливостях розгляду спорів у виборчих справах, розглянули питання територіальної та інстанційної юрисдикції виборчих спорів, провели аналіз судової практики у виборчих спорах. Корисним було обговорення важливого питання щодо організації роботи суду під час виборчого процесу та дотримання вимог щодо поведінки під час інтерв’ю на камеру у спілкуванні з представниками ЗМІ.

Спікери надали суддям адміністративних судів практичні поради щодо виборчих спорів.