Національна школа суддів України

Практичні поради досвідчених суддів

27 лютого 2019 року директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик відвідала районні суди міста Харкова, в яких проходять стажування 11 слухачів і слухачок спеціальної підготовки.

Під час візитів були проведені наради за участі голів судів, суддів–наставників (коучів), кандидатів та кандидаток.

Необхідно відзначити високий рівень організації стажування, що забезпечується керівництвом судів. Усвідомлюючи відповідальність за практичну підготовку своїх майбутніх колег, незважаючи на величезне навантаження, наставники діляться з ними своїм суддівським досвідом, допомагають адаптуватись у професії, створюють атмосферу доброзичливості та взаємодопомоги.

У ході спілкування з очільниками судів Еліною Сілантьєвою та Віктором Черняком, які також є наставниками слухачів і слухачок, директор регіонального відділення підкреслила важливість створення в судах належних умов для роботи майбутніх суддів з документами, виділені окремих приміщень, можливість підключення до мережі Інтернет, забезпечення доступу до архіву суду.

За період стажування кандидати та кандидатки на посади суддів уже познайомилися з реєстрацією справ і матеріалів у суді, їх рухом у судовому діловодстві. Вони відвідують судові засідання, після яких готують проекти судових рішень у кримінальних справах.

Судді–коучі Олена Бугера, Андрій Клименко, Олена Федорова відзначають належний рівень підготовки кандидатів і кандидаток на посади суддів з кримінального судочинства, їх готовність отримувати практичні навички, спрямовані на вміння застосовувати знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя.