Національна школа суддів України

Практичні поради щодо подолання стресу

19 березня 2021 року Національна школа суддів України в місті Одесі провела семінар для суддів загальної юрисдикції в режимі онлайн на тему “Стресостійкість та техніки подолання стресу в суддівській діяльності”.

Заступник директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова привітала суддів-учасників і висловила сподівання, що отримані на семінарі знання й уміння допоможуть ефективно підготуватися до стресових ситуацій та долати емоційне вигорання в майбутньому.

Провести семінар запрошено завідувача відділу психологічних та інших досліджень Одеського НДІ судових експертиз, викладача кафедри Криміналістики та психології ОДУВС, судового експерта, практичного психолога, психотерапевта, кандидата психологічних наук Маргариту Журавльову. Учасники познайомляться  з тілесно-орієнтованою терапією, підходами та вправами в боротьбі зі стресом через тіло, з видами терапії в подоланні стресу, з теорією зміни ментальних установок. Лекції з використанням презентацій підкріплені цікавими практичними вправами, такими як “Супергерой”, “Безпечне місце”, “Вільні асоціації”, “Нейрографіка” та іншими, які залучають до активної співпраці та діалогу аудиторію.

Проведено також анкетне опитування учасників щодо якості та корисності проведення семінару. Кожен суддя, який брав участь у заході, отримає Сертифікат Національної школи суддів України.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на  вебсайті Національної школи суддів України.