Національна школа суддів України

Практичні рекомендації помічникам суддів

6 грудня 2021 року Національна школа суддів України розпочала підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

Заступниця директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова відкрила підготовку та ознайомила учасників із питаннями, передбаченими  програмою.

Підготовку розпочала головна спеціалістка відділу “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України Олена Хавлюк з обговорення змін в українському правописі та стандартів судово-процесуального документування.

Суддя Вищого антикорупційного суду, доктор юридичних наук Олексій Кравчук ознайомив слухачів із вимогами антикорупційного законодавства та запобіганням та протидії корупції в Україні.

Виступ директорки відділу “Вінницький навчальний центр”, доктора юридичних наук Олени Мілієнко було присвячено сучасним правилам функціонування ефективної команди: суддя, помічник судді, секретар судового засідання.

Надання слідчим суддею дозволу на проведення обшуку, огляду та тимчасового доступу до речей і документів обговорить з учасниками суддя Жовтневого районного суду м. Маріуполя Дмитро Киян.

Начальник Територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області Тарас Лукаш зупиниться на особливостях оприлюднення публічної інформації на вебсайті суду та єдиному державному вебпорталі відкритих даних.

Провідна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр” Національної школи суддів України, докторка філософії в галузі “Право” Тетяна Богданевич надасть практичні рекомендації щодо роботи з цифровими інструментами та безпечного використання месенджерів та мобільних застосунків.

Проблемні питання використання інформаційно-телекомунікаційної системи роз’яснить начальник відділу супроводу онлайн-сервісів департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль.

Поради щодо профілактики професійного та емоційного вигорання запропонує завідувачка відділу психологічних та інших досліджень ОНДІ судових експертиз, викладачка кафедри криміналістики та психології ОДУВС, кандидатка психологічних наук Маргарита Журавльова .

Доцентка кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ, кандидатка наук з державного управління Наталія Піроженко ознайомить учасників з методиками оптимізації робочого часу, побудовою стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку.

Щодо процесуальних строків у цивільному процесі проведе дискусію суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Михайло Зімін.

Застосування запобіжних заходів у кримінальному провадженні слухачі зможуть обговорити із суддею Одеського апеляційного суду у відставці Наталією Грідіною.

На завершення підготовки суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, доктор юридичних наук, професор Євген Петров поділиться з помічникам суддів шляхами вирішення проблемних питань земельних спорів.

Навчання дає можливість учасникам удосконалити свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків, обмінятися професійним досвідом, отримати відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів.