Національна школа суддів України

Практичні роз’яснення щодо заповнення декларації

20 березня 2015 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з  Вищим адміністративним судом України проведено підготовку працівників апарату Вищого адміністративного суду  України на тему: “Антикорупційне законодавство. Заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та декларації про майновий стан і доходи”.

Вітальними словами  підготовку відкрив  головний спеціаліст відділу кадрів, підвищення кваліфікації та антикорупційного моніторингу Вищого адміністративного суду України Олександр Лукашенко.

Для проведення семінару запрошено начальника відділу проведення перевірок суб’єктів декларування департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби України Юрія Протаса та головного наукового співробітника відділу науково–методичного забезпечення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, кандидата юридичних наук  
Наталію Ахтирську.

Під час семінару Юрій Протас ознайомив слухачів із нормативно–правовими актами України щодо заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та декларації про майновий стан і доходи, а також  з особливостями кожного Закону та підзаконного нормативного акту щодо відповідальності за неналежне та невчасне подання декларації.

Наталія Ахтирська розповіла про особливості антикорупційного законодавства України в порівнянні з антикорупційним законодавством країн Європи, провела аналіз та узагальнення норм права України із країнами СНД.

Повний текст програми семінару розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка”.

Після закінчення семінару кожному слухачу, який брав у ньому участь, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.