Національна школа суддів України

Практичні та психологічні особливості спілкування працівників суду з особами з інвалідністю та іншими маломобільними групами населення

27 квітня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України  проводить для працівників апарату Апеляційного суду Київської області семінар “Практичні та психологічні особливості спілкування працівників суду з особами з інвалідністю та іншими мало мобільними групами населення”.

Семінар проводить  віце-президент, психолог-консультант громадської організації “Вікно у світ”, магістр психології та фізичної реабілітації, тренер з ефективного спілкування  Олена Коваль, яка розробила тематику та форми викладення навчального матеріалу.

У ході інтерактивної лекції з використанням презентації Power Point   слухачі розглянуть  правовий статус осіб з обмеженими можливостями, загальні поняття про людей з інвалідністю та інвалідність, уроки особливого етикету, комунікативно-психологічні особливості взаємодії із людьми з інвалідністю.

Використовуючи приклади із власного життєвого досвіду, викладач приділить особливу увагу особливостям спілкування працівників суду з особами з інвалідністю, з ознаками нервово-психічного напруження, з людьми з поганим зором і незрячими, з людьми з порушенням слуху, з людьми із затримкою в розвитку і проблемами спілкування, з людьми із психіатричними проблемами.

У підсумку семінару Олена Коваль надасть обґрунтовані відповіді  та корисні рекомендації на всі проблемні запитання слухачів, які виникають під час виконання  ними професійних обов’язків.