Національна школа суддів України

Практичні заняття щодо охорони праці

19 травня в Національній школі суддів України проведено перший семінар із циклу заходів щодо підвищення рівня кваліфікації працівників, проведення яких заплановано  у 2014 році.

Семінар на тему “Основні положення щодо реалізації конституційного права працівників на охорону їх життя та здоров’я у процесі трудової діяльності’’ було проведено начальником дільниці пожежної охорони Державної служби України з надзвичайних ситуацій Ігорем Васильцем.


У ході семінару були вивчені питання з охорони праці, зокрема, щодо безпечної роботи з приладами та комп’ютерною технікою, а також щодо правил пожежної безпеки.


Працівники змогли отримати відповіді на проблемні питання, що виникають на практиці.


Ігор Василець провів практичне заняття щодо застосування вогнегасника при виникненні умовної пожежі, у ході якого працівники мали можливість на власному досвіді використати на практиці зазначений засіб протипожежної безпеки, хімічного та радіаційного захисту.


У ході семінару зі слухачами були проведені практичні заходи при виникненні надзвичайних ситуацій і евакуації працівників із приміщення установи та їх розміщення в спеціально обладнаних пунктах.


При цьому працівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій навів найбільш типові помилки, які допускаються особами при виникненні та усуненні надзвичайних ситуацій.


Такі заходи з підвищення кваліфікації є корисними для працівників Національної школи суддів України, їх періодичне проведення сприятиме росту та зміцненню кадрового потенціалу установи.