Національна школа суддів України

Практика розгляду сімейних спорів у дистанційній підготовці

5 лютого 2021 року в місті Києві Національна школа суддів України провела онлайн–засідання групи розробників дистанційного курсу для суддів, присвяченого актуальним питанням розгляду сімейних спорів у цивільному судочинстві.

Роботу засідання розпочали начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів) – радниця Ольга Шаповалова та керівниця курсу – директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал.

У засіданні взяли участь судді Галина Юровська, Андрій Потапенко, Василь Даценко, Катерина Котельва та працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська та Ольга Прудка.

Перед початком обговорення нагальних питань порядку денного засідання Катерина Котельва та Ольга Прудка презентували проєкт оновленої структури та змістовного наповнення  дистанційного курсу для суддів.

За результатами обговорення всіх питань, запланованих у зв’язку з розробкою дистанційного курсу, було остаточно узгоджено його структуру та наповнення, а також визначено напрям роботи та строки її виконання для кожного члена групи.

Під час засідання також було вирішено окремі питання з підготовки до апробації тренінгу для суддів місцевих загальних судів (цивільна спеціалізація) “Особливості розгляду сімейних спорів”, яка відбудеться 22 березня 2021 року в Чернівцях.

Розроблений дистанційний курс має відповідати сучасним тенденціям дистанційної підготовки як за змістом, так і за виглядом, задовольняючи потреби суддів у саморозвитку та вдосконаленні професійних навичок. Такий висновок було досягнуто на засіданні за участі суддів, залучених до розробки дистанційного курсу, кожен з яких зробив вагомий професійний доробок у його змістовне наповнення.