Національна школа суддів України

Практика розгляду спорів про визнання правочинів недійсними. Проблемні аспекти судового розгляду спорів про спадкування

5 грудня 2014 року в місті Кіровограді Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Кіровоградської області проводить періодичне навчання суддів місцевих загальних судів та Апеляційного суду Кіровоградської області з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Практика розгляду спорів про визнання правочинів недійсними. Проблемні аспекти судового розгляду спорів про спадкування”.

У семінарі беруть участь 17 суддів Апеляційного суду Кіровоградської області та 29 суддів місцевих загальних судів Кіровоградської області.

Вітальними словами семінар відкрили голова Апеляційного суду Кіровоградської області ВалерійДраний та головний спеціаліст Дніпропетровського регіонального відділення Ніна Свічкар.

Для проведення семінару викладачами запрошено секретаря судової палати в

 цивільних справах Апеляційного суду Кіровоградської області Олександра Карпенка та суддів цього суду Сергія Мурашка та Олександра Дуковського.

Під час семінару судді ознайомляться із практикою розгляду спорів про визнання правочинів недійсними та висновками Верховного Суду України, викладеними у рішеннях, прийнятих за результатами розгляду заяв про перегляд судового рішення з підстави, передбаченої п. 1 ч. 1 ст. 355 Цивільного процесуального кодексу України, у справах про визнання правочинів недійсними.

Повний текст програми періодичного навчання  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення семінару кожному судді, який був на ньому присутній, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням (директор – Алла Баштанник) спільно з Апеляційним судом Кіровоградської області (голова – Валерій Драний).