Національна школа суддів України

Практика вирішення спорів господарськими судами

18–22 квітня 2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих господарських судів, обраних на посаду судді безстроково, Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Для проведення підготовки запрошено суддів Одеського апеляційного господарського суду Галину Разюк, Марину Мишкіну, Галину Діброву, Якова Савицького, голову господарського суду Одеської області Володимира Петрова, суддю Апеляційного суду Одеської області Олександра Толкаченка, провідних науковців Михайла Сидоренка та Анастасію Кісельову.

Підготовку було розпочато  з удосконалення знань українського ділового мовлення,  мистецтва правового письма та процесуального документування. Окрім того, під час підготовки судді розглянуть Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод, практику реалізації  у сфері господарського судочинства крізь призму рішень Європейського суду з прав людини, проблемні питання висвітленні у правових висновках Верховного суду України, застосування основних приписів земельного законодавства при розгляді справ місцевими господарськими судами, практику вирішення корпоративних спорів. Також слухачі проаналізують практику застосування законодавства про банкрутство та практику вирішення спорів, що виникають із виконання кредитних договорів.

У межах цієї підготовки за окремими програмами буде проведено тренінг на тему: “Дисциплінарна відповідальність судді” та апробацію курсу на тренінгу на тему: “Захист права власності у світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції та практики ЄСПЛ”.