Національна школа суддів України

Практика врегулювання та розгляду корпоративних конфліктів

12 травня 2015 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Центром комерційного права проводить періодичне навчання суддів господарських судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Корпоративні конфлікти: практика врегулювання та розгляду спорів”.



Семінар проводиться в рамках підготовки суддів місцевих господарських судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей та міста Києва, обраних на посаду судді безстроково, яка проходить з 12 по 22 травня 2015 року.

Вітальними словами семінар відкрили проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, професор, заслужений юрист України Наталія Шукліна, голова Вищого господарського суду України, заслужений юрист України  Богдан Львов, начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Іван Балаклицький та директор Центру комерційного права Валентина Данішевська.

Основною метою семінару є, перш за все, апробація нових підходів та методичних напрацювань, націлених на удосконалення суддівської освіти та запровадження сучасних форм підготовки суддів.

Для проведення семінару викладачами запрошено директора Центру комерційного права Валентину Данішевську, директора Департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Максима Лібанова, члена Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Ігоря Назарчука, головного експерта із правознавства Центру комерційного права Юрія Попова.

Розпочне семінар Ігор Назарчук з ознайомлення суддів зі стратегічним баченням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку захисту прав інвесторів. Максим Лібанов доповість про останні зміни у Законі України “Про акціонерні товариства” та перспекиви розвитку корпоративного законодавства, а Юрій Попов - щодо розгляду похідного позову як різновиду процесуального представництва.

Доцільними і необхідними є практичні аспекти Валентини Данішевської стосовно застосування законодавства у сфері корпоративного права. Обговорення питань, що виникають при розгляді корпоративних спорів, відбудеться у формі дискусії.

Повний текст програми семінару розміщений на веб-сайті    Національної школи суддів України в розділі Підготовка.

            Після закінчення семінару кожному судді, який буде на ньому присутній, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України