Національна школа суддів України

Національна платформа захисту прав вразливих груп населення

29 листопада 2019 року в місті Києві за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні відбулася презентація “Національної платформи суддів з питань ВІЛ/СНІДУ, туберкульозу та прав на здоров’я”.

Національну платформу відкрили завідувачка відділом координації програм лікування ВІЛ, ВГ та ЗПТ Центру громадського здоров’я МОЗ України Ірина Гришаєва, постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Герчева та суддя Олена Волкова.

Спікерами також були представники Проєкту Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, міжнародні експерти Сергій Рябоконь, Ілона Єлєнєва, Святослав Шеремет, Любов Кравець і Катерина Денисова.

Метою даної Платформи є обмін найкращими практиками в галузі захисту прав людей, які живуть з ВІЛ, уразливих груп населення та надання рекомендацій щодо ефективнішого впровадження європейських/міжнародних стандартів у національній практиці.

Учасниками презентації були очільниця та відділ підготовки викладачів (тренерів) Ольга Шаповалова та Олександр Коротких, Олександр Здебський, Юлія Найденко та Юлія Герус.