Національна школа суддів України

Практика застосування антикорупційного законодавства

11 березня 2016 року в місті Чернівцях місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих загальних судів на тему: “Антикорупційне  законодавство України. Практика застосування антикорупційного законодавства. Відповідальність суддів за вчинення корупційного правопорушення ”.

Основне завдання семінару підвищити рівень обізнаності слухачів щодо різновидів корупційних проявів, особливостей фінансового контролю та заходів, пов’язаних із запобіганням конфлікту інтересів.

У семінарі взяли участь 26 суддів.

Директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник розпочав  захід з ознайомлення учасників   із основними завданнями та регламентом роботи семінару.

Разом із викладачами – начальником головного територіального  управління юстиції у Чернівецької області В’ячеславом Хохуляком, досвідченими  суддями Апеляційного суду Чернівецької області судді Онуфрієм Колотило та Василем  Петлюком судді розглянули першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України Про засади запобігання і протидії корупції ” та актуальні питання стосовно правильного застосування норм законодавства про адміністративні правопорушення щодо боротьби з корупцією. Цікавим та корисним було обговорення проблем, що виникають при розгляді справ про службові злочини з ознаками корупційних діянь.