Національна школа суддів України

Методики оптимізації робочого часу працівників апаратів судів

19–23 квітня 2021 року Національна школа суддів України в місті Харкові проводить онлайн–підготовку та підвищення рівня кваліфікації за стандартизованою програмою старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів місцевих та апеляційних судів.

Відкрила заняття директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал, яка ознайомила з регламентом роботи на заняттях та закликала до активності на заняттях.

Для проведення  підготовки залучені  судді Інна Білоус, Ірина Дем’яненко, Елла Катаєва, Катерина Котельва, Олена Фонова. Викладачі обговорять із учасниками та учасницями підготовки правила етичної поведінки працівників апаратів судів; особливості оприлюднення публічної інформації на вебсайті суду та комунікації зі ЗМІ; порядок компенсації судових витрат стороні судового провадження; методики оптимізації робочого часу; гендерні аспекти в організації роботи суду; актуальні питання запобігання та протидії корупції в Україні.

Заняття будуть проводити працівники апаратів судів Олександр Ригін,  Олена Безбородова та Інна Німас, Андрій Маслюк – заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, доктор психологічних наук; фахівці – Вадим Коваль,  Андрій Мацокін і Василь Пивоваров

Під час підвищення рівня кваліфікації працівники апаратів судів зможуть удосконалити свої знання та практичні навички з питань застосування у судовій практиці законів України “Про звернення громадян” та “Про доступ до публічної інформації”; ведення діловодства в судах; забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій; роботи в єдиній судовій інформаційно–телекомунікаційній системі; щодо ефективного спілкування та вирішення конфліктів у професійній діяльності працівників апаратів судів; щодо стандартів судово–процесуального документування.

Наприкінці занять працівники апаратів судів залишать свої пропозиції в анкетах зворотного зв’язку.

Повний текст програми підготовки розміщений на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.