Національна школа суддів України

Працівники апаратів судів навчаються професійному фіксуванню судового процесу технічними засобами

27 квітня 2016 року в місті Чернівцях місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено  семінар для працівників апаратів місцевих загальних, апеляційних, окружних адміністративних та господарських судів на тему: “Фіксування судового процесу технічними засобами ”.

У семінарі взяли участь 64 працівники місцевих загальних, апеляційних, окружних адміністративних та господарських судів Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Відкрила захід заступник директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій.

Розпочав семінар керівник служби інформаційно-технічної підтримки судових процесів у Чернівецькій області Юрій Желик із розгляду функцій та організації роботи секретаря судового засідання під час судового засідання в режимі відеоконференції. Викладач дав відповіді на  запитання щодо використання  системи  відеоконференцзв’язку  для зали судових засідань із програмною складовою – програмним комплексом TRUECONF.

Разом із  головним інженером служби інформаційно-технічної підтримки судових процесів у Чернівецькій області Вадимом  Макогончуком   слухачі обговорили питання щодо дотримання вимог Інструкції про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового  засідання, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 16.11.2012  № 157.

Актуальною та найбільш цікавою  для  працівники апаратів судів була  частина занять, яку  присвячено використанню  технічних засобів у роботі  суду та фіксації судового процесу за допомогою технічних засобів.

Також, слухачі обговорили помилки, які допускаються  під час фіксації судового процесу.

З повними текстом програми семінару  можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.