Національна школа суддів України

Працівники апаратів судів поглиблюють розуміння правил української філології

27 серпня 2020 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провело онлайн трансляцію семінару для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему: “Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма”.

Участь у заході взяли працівники апаратів судів з Донецької, Запорізької, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської областей.

З вітальним словом до присутніх звернулась директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка наголосила, що велика кількість зареєстрованих на семінар слухачів та слухачок свідчить про бажання працівників апаратів судів підвищити свій рівень загальномовної підготовки, поглибити знання щодо законодавчих та нормативно-стильових основ професійного спілкування.

Для проведення семінару запрошено досвідченого викладача, доцента кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидата філологічних наук Василя Пивоварова.

Під час навчання викладач детально проаналізував зміни та доповнення сучасного українського правопису, ознайомив присутніх з вимогами до підготовки та складання процесуальних документів. Під керівництвом Василя Пивоварова учасники та учасниці семінару опанували сучасний мовленнєвий етикет.

          У підсумку семінару викладач надав обґрунтовані відповіді на усі запитання та корисні рекомендації, які стануть у нагоді працівникам апаратів судів під час виконання ними своїх професійних обов’язків.