Національна школа суддів України

Працівники апаратів судів покращують навики спілкування із людьми з інвалідністю

5 квітня 2016 року в місті Хмельницькому Чернівецьке регіональне відділення  Національної школи суддів України проводить семінар для працівників апаратів судів міста Хмельницького та Хмельницької області на тему: “Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю”.

Семінар проводиться в рамках реалізації проекту “Розробка та впровадження навчальної програми для працівників судів щодо покращення рівня навиків спілкування та роботи з особами з особливими потребами” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Справедливе правосуддя”.

У семінарі беруть участь 30 працівників апаратів судів.

Відкрили  захід заступник  директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна Аілінчій  та голова правління Фонду “Право і Демократія” Андрій Бурий.

Розпочала семінар заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в місті Києві Наталія  Чумак, яка  звернула увагу слухачів на загальні поняття про людей з інвалідністю та інвалідність.

Цікавою та корисною для працівників апаратів судів  буде  доповідь правового консультанта проекту Віталія Разіка щодо правового статусу людей з інвалідністю.

Окрім того, семінар проведуть доцент кафедри фізичної та соціальної реабілітації Вінницького соціально-економічного інституту Університету “Україна”, голова правління Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді “Паросток ” Ірина Саранча,  кандидат філологічних наук, доцент, заступник директора Вінницького соціально-економічного інституту Університету “Україна” Світлана Ілініч та експерт РГБФ “Право і Демократія” Михайло Васюта.

Під час семінару буде обговорено актуальні питання щодо фізичної доступності будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

 З повним текстом програми семінару можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.