Національна школа суддів України

Працівники апаратів вищих спеціалізованих судів навчаються основам фіксування судового засідання та організації роботи зі зверненнями громадян

4 листопада 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Вищим адміністративним судом України проводить підготовку працівників апарату Вищого адміністративного суду України на семінарі на тему: “Повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписуючого технічного засобу”.

Для проведення підготовки запрошено  начальника  управління інновацій апарату Вищого адміністративного суду України Віктора Магрела.

Викладач зосередить увагу працівників апарату на сутності, значенні фіксування судового засідання за допомогою звукозаписуючого технічного засобу та розкриє переваги повної фіксації судового засідання за допомогою апаратно-програмного комплексу, а саме сукупності апаратно-програмних засобів, приладів і відповідних інструкцій, що забезпечують належне фіксування, зберігання, копіювання (дублювання) та використання інформації, яка відображає хід судового засідання. Також викладач обговорить  зі слухачами всі проблемні питання, що виникають у роботі з технічними приладами під час фіксації судового процесу.

Також 4  листопада 2016 року Національна школа суддів України спільно з Вищим господарським судом України проводить одноденний семінар для працівників апарату Вищого господарського суду на тему: “Організація роботи зі зверненнями. Розмежування звернень, запитів та клопотань відповідно до Законів України “Про звернення громадян”, “Про доступ до публічної інформації”,  “Про інформацію”, “Про доступ до судових рішень”,  “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”,  “Про оперативно-розшукову діяльність”. Розгляд таких звернень відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, Господарського процесуального кодексу України”.

Для проведення семінару було запрошено суддю Авдіївського районного суду Донецької області Олену Панченко. Викладач зверне увагу слухачів на важливість правильної організації роботи зі зверненнями громадян, укаже на необхідність та значення дотримання норм Законів України “Про звернення громадян”, “Про доступ до публічної інформації”,  “Про інформацію”, “Про доступ до судових рішень” у роботі працівника апарату суду під час звернення громадян. Слухачі візьмуть активну участь в обговоренні питання щодо розгляду таких звернень відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, Господарського процесуального кодексу України.       

Після закінчення підготовок кожен слухач отримає Сертифікат Національної школи суддів України.