Національна школа суддів України

Працівники апарату Апеляційного суду міста Києва підвищують свою професійну майстерність

13 листопада 2015 року в м. Києві Національною школою суддів України спільно з Апеляційним судом м. Києва проведено одноденний семінар з працівниками апарату цього Суду на тему «Використання технічних засобів у роботі суду. Фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів. Положення про автоматизовану систему документообігу, затверджене Рішенням Ради суддів України 26.11.2010 №30. Електронний суд. СМС-повістка. Проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції під час судового провадження. Фіксація судового процесу під час проведення відеоконференції. Застосування інструкції про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового процесу, затвердженої наказом ДСА України від 20.09.2012 №108».

Для проведення семінару запрошений начальник управління інформатизації судів та судової статистики Державної судової адміністрації України Слоніцький Олександр Євгенович.         

Програма підготовки побудована на основі пропозицій слухачів, отриманих шляхом анкетування, проведеного працівниками відділу підготовки працівників апаратів НШСУ на попередніх лекціях і охоплює досить великий спектр знань у сфері інформаційних технологій.

У ході семінару було детально розглянуто питання інформатизації судів та судової статистики з використанням новітніх технологій, проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції під час судового провадження, фіксація судового процесу електронними засобами, застосування Інструкції про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового процесу, затвердженої наказом ДСА.

Багато уваги приділено інструкції про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового процесу, затвердженої Наказом ДСА України від 20.09.2012 №108, фіксації судового процесу під час проведення відеоконференції, електронному суду, смс – повісткам.

Великий інтерес у слухачів викликало обговорення положення про автоматизовану систему документообігу, затверджене Рішенням Ради суддів України 26.11.2010 №130 та Положення про автоматизовану систему документообігу, затверджене Рішенням Ради суддів України 26.11.2010 №30.   

По закінченню підготовки слухачами було заповнено анкети, в яких вони мали змогу оцінити якість викладання та висловити свої побажання/рекомендації  щодо удосконалення навчального процесу та відповідних тем занять.

 

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.